Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan‘da benzin zamları peş peşe geldi.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Attiki Petrol Bayileri Derneği Başkanı Maria Zanga, Orta Doğu’daki belirsizliklerin sürmesi halinde akaryakıt fiyatlarında artış olabileceği konusunda uyardı.

Zanga, “Bölgedeki kaosa rağmen soğukkanlılıkla hareket etmeye çalışıyoruz. Fiyatlar geçtiğimiz günlerde minimal düşüşler yaşasa da, ortalama benzin fiyatları şu anda 1.95 ile 1.96 evro arasında değişiyor ve bazı bölgelerde iki evroya dayanıyor,” dedi.

Brent petrolün varil fiyatı, benzin zamlarının yüzdesini belirleyen temel etken olarak öne çıkıyor. Zanga, “Şu anki varil fiyatı 92 dolar. Bu, uzun süredir karşılaşmadığımız bir seviye. İran’ın olası müdahaleleri ve bölgede yaşanan enerji savaşları sektörümüzü tedirgin ediyor. Zamlar son 40 gündür devam ediyor ve uluslararası piyasalardaki fiyat artışları bunun en büyük nedeni,” şeklinde konuştu.

Ayrıca, Zanga akaryakıt istasyonlarında daha sıkı denetimler yapılması gerektiğinin altını çizdi. Tüketici şikayetlerinin arttığını belirten Zanga, “Akaryakıtta hile ve tahrifat yapan pompalar için sıkı denetimler şart. Şikayetler çoğunlukla yüksek fiyatlar nedeniyle değil, kalitesiz yakıt sebebiyle geliyor. Şeffaf bir denetim sistemi, haksız karların önüne geçecektir,” ifadelerini kullandı.

Zanga’ya göre, eğer bu trend devam ederse, yakında benzin fiyatları iki evroyu bulabilir.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...