Polis baskınında hazine çıktı! 700 kilo ziynet eşyası ve elmas bulundu! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Polis baskınında hazine çıktı! 700 kilo ziynet eşyası ve elmas bulundu!

Polis baskınında hazine çıktı! 700 kilo ziynet eşyası ve elmas bulundu!

Atina’nın Halandri bölgesinde iki evde arama yapan polis ekipleri karşılaştıkları tablo karşısında şakına döndü!

Evlerde bulunan dolapların çekmecelerinden yaklaşık 700 kiloya yakın altın ve gümüş olmak üzere ziynet eşyası çıktı. Ayrıca büyük değere sahip elmas ve 100 bin euro banknot ele geçirildi.

Her iki evin sahibi ise kuyumcu değil ve ziynet eşyaları onların değil. Evler 43 yaşındaki tefeci ile 40 yaşındaki eşine ait. Hazine niteliğindeki altın, gümüş ve elmasların ise polisin çökerttiği Roman hırsızlık çetesinin olduğu ve bahse konu çetenin 2016 yılında Yunanistan geneli birçok hırsızlık ve soyguna imza attığı belirtiliyor.

Polisi harekete geçiren olay ise 150 bin euro değerinde özel bir saatin ele geçirilmesiyle oldu. Ekali’deki bir işadamında saati tespit eden ve bu şahsın hırsızlık çetesinin çaldığı malları satın almasından şüphelenen polisin harekete geçmesiyle “hazineye” ulaşıldı.

Diğer taraftan her ne kadar ele geçirilen ziynet eşyaları bir servet niteliğinde olsa da polis bahse konu çetenin çaldıklarının bundan daha fazla olduğunu düşünerek incelemelerini sürdürmeye devam ediyor. Bu çerçevede çalıntı malları satın almış olabileceği düşünülen diğer kuyumcu ve tefecilerin de hedef tahtasına konulduğu kaydediliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et