Evros’ta öldürülen 3 kadın cinayetiyle ilgili senaryolar - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Evros’ta öldürülen 3 kadın cinayetiyle ilgili senaryolar

Evros’ta öldürülen 3 kadın cinayetiyle ilgili senaryolar

Batı Trakya’nın Evros ilinde boğazı kesilerek katledilen üç göçmen kadın cinayetleriyle ilgili senaryolar incelenmeye başlandı.

Yunanistan’ın Evros ilinin Praggi köyünde cesedi bulunan ve ikisinin 15-18 yaşları arasında birinin ise 30’lu yaşlarda olduğu tahmin edilen üç kadının hunharca katledilişi sonrası polis geniş çaplı inceleme başlattı.

Cinayetin 3-4 gün önce hatta bazı kaynaklara göre yaklaşık bir hafta önce işlenmiş olma ihtimali var. Azınlıkça’nın aktardığına göre kadınlardan ikisinin el ve ayaklarının iple bağlı olduğu belirtilirken, boğaz ve göğüs bölgelerine aldıkları darbelerle öldürülen kadınların Asya ülkelerinden olduğunu kaydeden haber siteleri de mevcut.

CNN Greece ise cinayetin işlendiği bıçağın bulunduğunu ve incelemeye alındığını yazdı. Polis ise cinayetin birden fazla kişi tarafından işlenmiş olabileceğini kaydediyor. Şu anda tek ihtimal dışı bırakılan durum ise katilin yerli birinin olması.

Kadınların üzerinde hiçbir seyahat belgesi veya evrakın çıkamaması ise, üç talihsiz kadının katillerinin bütün evrakları aldığı çıkarımına yol açıyor.

Diğer taraftan, kendilerini Türkiye’den Meriç nehri üzerinden Yunanistan’a geçiren insan tacirleriyle para konusunda anlaşmamaları üzerine katledilmiş olma ihtimalleri bulunan kadınların üzerindeki evrakları da yine Türkiye’ye dönen insan tacirlerinin alış olma ihtimali de bulunuyor.

Yunan Polisini en çok endişelendiren ise üç kadının kendileri gibi kaçak göçmenler tarafından katledilmiş olma ihtimali. Çünkü bu durumda, üç kadını acımasızca öldüren katil veya katiller şu anda Yunan topraklarında geziyor.

Cinayetin işleniş şekli, yani kadınların boğazlarının kesilmesi ise akla katillerin IŞİD’çi olma ihtimalini de getiriyor.

İLGİLİ HABER

Korkunç cinayet: Batı Trakya’da 3 kadını keserek öldürdüler

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.