Borçlu çiftçilere nefes aldıracak düzenleme geliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Borçlu çiftçilere nefes aldıracak düzenleme geliyor

Borçlu çiftçilere nefes aldıracak düzenleme geliyor

Yunanistan Tarım Bakanlığı’nın Özel Borçları İdare Sekreterliği ile işbirliği çerçevesinde hazırladığı yeni düzenleme borcu olan binlerce çiftçiye nefes aldıracak.

Çiftçilerin düzenlemeye tabi tutulacak borçların maliyeye yönelik gelir vergisi borçlarını, OGA ve diğer sigorta kurumlarına olan borçları, kapanan veya tasfiye sürecinde olan bankalara (Agrotiki Trapeza, TT, FBB, Probank, Proton v.s.) yönelik borçlar olduğu belirtiliyor.

Düzenleme çiftçi, havyan besicileri ve balıkçıların eski ATE Bankasından ve diğer bankalardan aldıkları ve 31 Aralık 2017 tarihi itibarıyla ödemelerde 30 gün gecikme yaşanan tarım kredilerini kapsıyor.

Çiftçilere borcun tamamının üç ay içerisinde geri ödenmesi için imkân tanınırken, azınlıkça’nın aktardığına göre bu durumda borcun %60’ına varan oranının silinme olasılığı bulunuyor. Borçların taksite bağlanması durumunda ise 120 aya varan taksit yapılabileceği ve bu durumda silinecek borcun %40’a varabileceği kaydediliyor.

Her halükarda düzenlemenin faizlerin ve cezaların tamamen silinmesini öngörüyor. Ayrıca, çiftçilere borçlarının geri kalan bölümünü ödeyebilmeleri için gayrimenkullerini satma imkânı da tanınıyor.

Borç düzenlemesinin ise Özel Borçları İdare Sekreterliğinin internet sitesinde (www.keyd.gov.gr) önümüzdeki günlerde çalışmaya başlayacak özel platform aracılığıyla yapılacağı belirtildi.

Tarım Bakanı Vangelis Apostolou da bu düzenlemenin “çiftçiler için bugüne kadar yapılmış en önemli düzenleme olduğunu” kaydederken borcu olan çiftçilere “bu fırsatı kaçırmamaları gerektiğini” vurguladı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et