Yunan Dışişlerinden Şeriat ile ilgili yasa tasarısı hakkında Türk Dışişlerine cevap - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunan Dışişlerinden Şeriat ile ilgili yasa tasarısı hakkında Türk Dışişlerine cevap

Yunan Dışişlerinden Şeriat ile ilgili yasa tasarısı hakkında Türk Dışişlerine cevap

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Batı Trakya’daki şeriat (İslam Hukuku) ile ilgili Yunan parlamentosundan geçen yasa tasarısı hakkında bugün Türkiye Dışişleri Bakanlığının yayınladığı açıklamaya cevap verdi.

Yunan Dışişleri tarafından yapılan ve azınlıkça’nın Türkçeye çevirdiği açıklama şöyle:

“Yunan Parlamentosu bütün kadın ve erkek Yunanlılar için yasalar ve devlet önünde eşitliği (isonomia-isopolitia) destekleyen, Şeriat ile ilgili yasa tasarısını onaylayarak tarihî bir adım atmıştır.

Yasa tasarısı toplumun tamamının yaşam kalitesini yükselterek hukuki teminatlar ve kişisel özgürlükler düzenini güçlendiren bir düzenlemedir.

Batı Trakya’daki Müslüman azınlık ile ilgili düzenleme Yunanistan’ın iç meselesidir ve bununla ilgili dıştan gelen müdahaleler reddedilmektedir. Türkiye’nin kendi evinde olan bitene ve kendi içindeki ciddi meselelere odaklanması iyi olacaktır.

Ayrıca din görevlisi görevini gasp etmekten kovuşturulanlar ve başka ceza gerektiren suçların da zanlısı olanlar hiçbir konuda ve hiçbir adil yönetilen ve demokratik ideallerle dolu olan Avrupa devletine kendi kendini davet eden ve güvenilir muhataplar olarak sunulamaz.

Avrupa Birliği üyesi olarak Yunanistan, kendi isteğiyle Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi gibi belirli antlaşmalara bağlıdır.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et