Sarışaban katili yüzünden kan davasından korkuluyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Sarışaban katili yüzünden kan davasından korkuluyor

Sarışaban katili yüzünden kan davasından korkuluyor

Sarışaban’da (Hrisupoli) bir park yeri için 67 yaşındaki komşusunu ve onun 42 yaşındaki oğlunu öldüren 42 yaşındaki katil tutuklu yargılanacak.

İfadesini tamamlayan katilin tutuklu yargılanmasına karar verilirken, üç saat süren ifadesi sırasında Perşembe akşamı yaşananları anlatan katilin “Hiçbir şeyin yaşanmamış olmasını isterdim, ailelerinden özür dilerim” dediği aktarıldı.

Gözünün döndüğünü dile getiren katilin kendisiyle yaşıt olan komşusuyla hiç iyi ilişkilerinin olmadığı ve sürekli kavga ettiği de kaydedildi. Katilin ifadesinde “Eşi ve annesiyle evime gelerek beni tehdit etmeye ve küfürler savurmaya başladı. Eşi ve annesi benim anneme küfrediyordu. Sonrasında üçü birden anneme saldırdı ve boğazına yapışarak onu duvara vurmaya başladılar” derken ifadesini şu sözlerle sürdürdü:

“O anda gözüm döndü ve eve giderek av silahımı aldım. Amacım onları korkutmak ve evimden gitmelerini sağlamaktı. Silaha üç mermi koydum ve bize doğru geldiğinde ateş ettim. Daha sonra da bana küfür etmeye devam eden ve yolda duran annesine doğru ateş ettim”.

Tutuklu yargılanmak üzere cezaevine sevk edilen 42 yaşındaki katil ile öldürdüğü komşularının ailesi arasında kan davasının başlamasından da korkuluyor.

Katilin yakınları, korkudan başka akrabalarının evinde kaldıklarını belirtirken, duruşma sırasında iki komşusunu öldüren akrabalarının linç edilmesinden de korktuklarını ifade etti.

Komşular ise iki ailenin ilişkilerinin uzun süredir cinayete kurban giden adamın kamyonunu park ettiği yer yüzünden gergin olduğunu dile getirdi.

Katilin avukatı ise yaptığı açıklamada “Yaptıklarından pişman. Kafası karışık ve şok geçiriyor. Psikiyatrist raporu isteyeceğim. Yardıma ihtiyacı olduğunu düşünüyorum” dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.