Batı Trakya’da dolunun zarar verdiği evler ne olacak? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da dolunun zarar verdiği evler ne olacak?

Batı Trakya’da dolunun zarar verdiği evler ne olacak?

Rodop ilini geçen hafta vuran dolunun yol açtığı zararları vatandaşlar kendi imkanlarıyla tamir etmeye çalışıyor.

Azınlıkça’nın yerel Hronos gazetesinden aktardığı bilgilere göre Maronya-Şapçı (Sapes) Belediyesine bağlı Karakurcalı (Krovili), Sofulu (Askites) ve Taşlık (Petrota) köylerinde dolu birçok eve zarar verdi.

Şiddetli dolu yağışı nedeniyle evlerin çatıları zarar gördü, kiremitler kırıldı, ev eşyaları zarar gördü, kapı ve pencerelerin camları kırıldı ve birçok ev kullanılamaz hale geldi.

Sofulu köyünden yaşlı çiftçi bir kadının “90 yaşındayım ve böyle bir doluyu hayatım boyunca görmedim” ifadeleri durumu özetler nitelikte. Aynı köyde çok sayıda yaşlı vatandaş bulunuyor ve bu insanlar dolunun yol açtığı zararlar nedeniyle evlerini terke ederek başka evlerde misafir edildi.

Bugünlerde ise bahse konu bölgelerde tamir çalışmaları harıl harıl devam ediyor. Tabi, vatandaşlar masrafları kendileri karşılıyor. Bölgeyi ziyaret eden Maronya-Şapçı (Sapes) Belediye Başkanı Yannis Stavridis, bölge sakinlerine barınma yardımı için yapacakları başvuru kağıtlarını dağıttı. Önümüzdeki günlerde zarar başvuruları yapılacak ve zarar tespit çalışmaları yapıldıktan sonra vatandaşlara tazminat ödenebilecek.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et