Bu yöntemle sarı dişlere 2 dakikada veda edin - Azınlıkça
Yaşam

Bu yöntemle sarı dişlere 2 dakikada veda edin

Bu yöntemle sarı dişlere 2 dakikada veda edin

Beyaz dişlere sahip olmayı kim istemez ki? Belki de hepimizin hayali budur. Ama bazılarımız çok istesek te ne yazık ki bunu elde etmek konusunda başarısız olabiliyoruz..

Bazen ne kadar düzenli fırçalarsanız fırçalayın dişleriniz beyazlamayabilir.

Bunun nedenleri arasında dişlerimizin doğal rengi hafif sarımsı olabilir. Bu gayet doğaldır ve bundan dolayı utanılacak bir tarafı yoktur.

Maalesef  günümüzde sağlıklı olmaktan ziyade dişlerimizin daha iyi ve beyaz görünmesi daha fazla önem taşıyor ve bu sebeple insanlar dişlerini beyazlatmak uğruna çok paralar harcayabiliyor ve gereksiz kimyasallar kullanabiliyorlar. Ve bu durumda  dişlerine zarar vermeyi göze alıyor.

Bu konumuzda sizlere dişlerinize zarar vermeden tamamen doğal yöntemlerle nasıl doğal rengine kavuşturacağınızdan bahsedeceğiz.

İlk yöntemimizde ki malzemelerimiz kabartma tozu ve limondur. Herhangi bir  kasenin içerisinde  yemek kaşığı kabartma tozu ve aynı ölçüdeki limon suyunu karıştırın ve temiz bir bez ile dişlerinize uygulayın. Birkaç dakika sonra durulayın ve farkı gözlerinizle görün. Çok fazla kullanmanız  durumunda bu karışım diş minesine zarar verecektir. 10 günde bir tekrarlayabilirsiniz.

İkinci yöntemimiz için ihtiyacınız olan malzememiz sadece ama sadece elma sirkesidir.

Elma sirkesinin içeriğinde ki Asidik yapısı sayesinde  diş üzerinde biriken plak ve tortuları temizler. Tek yapmanız gereken ise  ağzımızı elma sirkesiyle çalkalamaktır Ağzınızı çalkaladıktan sonra diş fırçanıza biraz elma sirkesi dökerek dişlerinizi sirkesi ile güzelce fırçalayın ve birkaç dakika beklettikten sonra durulayın. Dişlerinizin beyazladığını göreceksiniz.

Kimyasallar ile dolu diş macunlarını kullanmak ve dişlerimize zarar vermek  yerine evde kendi doğal diş macununuzu yapmaya ne dersiniz? Hem doğal hem de daha etkili olduğu kullanıcılar tarafından da onaylandı. Nasıl mı yapacağız?

Hadi başlayalım.

Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı ayçiçeği tohumu
  • 4 yemek kaşığı ıhlamur çiçeği
  • 1 litre su

Hazırlanışı

Tüm malzemeleri bir tencereye koyup kaynatıyoruz ve kaynadıktan sonra  suyunu çekip yoğunlaştığında süzün ve ardından dişlerinizi hazırladığınız bu doğal macun ile fırçalayın.

Başka bir tekniğimiz ise  ağzımızı Hindistan cevizi yağı ile gargara yapmaktır. 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı ile 10 dakika kadar gargara yapın ve sonrasında durulayın. Haftada bir kez, birkaç hafta boyunca uyguladığınızda farkı kendi gözünüzle göreceksiniz. Dikkat edin yutmamaya özen gösterin.

Son tekniğimiz ise C vitamini zengini meyveler kullanarak diş beyazlatmak. Bu yöntemimiz belki de en kolayı. Çünkü tek yapmanız gereken domates veya çilek gibi C vitamini bakımından zengin olan meyveleri dilimleyerek dişlerinizin üzerine koymak ve 5 dakika beklettikten sonra dişlerimizi iyice durulayın. Ancak aynı limon suyu kullandığımız yöntemdeki gibi fazla kullanımı dişleri aşındıracaktır. Bu sebeple 10 günde birden fazla kullanmamaya özen gösterin. Dikkat edin her şeyin fazlası zararlı olabilir.

HABERİ KAYNAĞINDAN OKUMAK İÇİN

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et