Έρευνες για τη μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία ξεκινούν - Απεργία σιδηροδρομικών σε εξέλιξη - Azınlıkça
Ειδήσεις

Έρευνες για τη μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία ξεκινούν – Απεργία σιδηροδρομικών σε εξέλιξη

Ξεκίνησαν έρευνες για τη μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία των σύγχρονων χρόνων, καθώς οι σιδηροδρομικοί βρίσκονται σε απεργία.

Υπάρχουν πλέον δεκάδες αναφορές για την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου, εκθέσεις για τον ελληνικό σιδηρόδρομο και τα συστήματα σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης.

Οι εξελίξεις συνεχίζονται στον ελληνικό σιδηρόδρομο μετά το φοβερό δυστύχημα στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης.

Η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμου (ΡΑΣ) έχει ξεκινήσει αυτεπάγγελτη έρευνα για το συμβάν, ζητώντας όλα τα σχετικά τεκμήρια και στοιχεία από τους ΟΣΕ και Hellenic Train.

Ο νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης, έχει λάβει εντολή από τον πρωθυπουργό να συστήσει μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων που θα εξετάσει τα συστημικά αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία.

Η επιτροπή, που αναμένεται να συσταθεί σήμερα, θα πρέπει να αναλύσει τα ακριβή αίτια του δυστυχήμα.

Ο τομεάρχης υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, δήλωσε ότι οι αιτίες που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη δεν θα διερευνηθούν από κάποια δήθεν υπερκομματική επιτροπή που θα ορίσει η κυβέρνηση με πρόσωπα της αρεσκείας της. Αντιθέτως, υπάρχουν αρμόδιες αρχές που θα ερευνήσουν το θέμα διεξοδικά. Επιπλέον, εξέφρασε την αμφιβολία του για τη σοβαρότητα των προκλήσεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η κυβέρνηση θα επιλύσει το πρόβλημα που προέκυψε με τη διαμόρφωση μιας υπερκομματικής επιτροπής.

Στο διαδίκτυο, αναρτώνται πολλές αναφορές σχετικά με την κατάσταση στο δίκτυο του ελληνικού σιδηροδρόμου, καθώς και εκθέσεις για την κατάσταση των συστημάτων σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης.

Την ίδια ώρα στο διαδίκτυο βγαίνουν δεκάδες αναφορές σχετικά με την κατάσταση στο δίκτυο, εκθέσεις για τον ελληνικό σιδηρόδρομο, για την κατάσταση των συστημάτων σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης. Εχθές είχαμε και την πρώτη ανακοίνωση για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη από τον ΟΣΕ που αναφέρει πως “Σε μια στιγμή βαθιάς οδύνης για το χαμό δεκάδων συνανθρώπων μας είναι δύσκολο κανείς να βρει λόγια. Συλλυπητήρια σε όλους τους γονείς τους συζύγους, τους συγγενείς, τους συντρόφους τους φίλους. Συλλυπητήρια σε όλη την Ελλάδα για την ανείπωτη τραγωδία. Πλέον το ελάχιστο που οφείλουμε, είναι να αποδοθεί πλήρης και απόλυτη δικαιοσύνη. Το πρώτο μέλημα όλων ήταν να διαχειριστούμε το τραγικό συμβάν στο πεδίο”. Από την πλευρά τους οι σιδηροδρομικοί σε σύσκεψη που έγινε εχθές αποφάσισαν νέα 24ωρη απεργία σήμερα Παρασκευή 3 Μαρτίου. Στην ανακοίνωση τους επισημαίνουν πως θα υπάρξει και συνέντευξη τύπου για την ενημέρωση για την κατάσταση στον σιδηρόδρομο.

Σύμφωνα με σιδηροδρομικές πηγές σημαντικό είναι πλέον να προχωρήσει ένας ανασχεδιασμός του ΟΣΕ και εκσυγχρονισμός των λειτουργιών του σε συνάρτηση με την ολοκλήρωση των εργολαβιών της ΕΡΓΟΣΕ που έχουν σχέση με την λειτουργία της σηματοδότησης και της τηλεδιοίκησης.

Παράλληλα να προχωρήσουν τα σχεδιαζόμενα έργα για τη συντήρηση και ανάταξη του εθνικού δικτύου αλλά και να ολοκληρωθεί ο διαχωρισμός των δύο εταιρειών βάσει του ψηφισθέντος νόμου. Το δίκτυο έχει χωριστεί σε 3 γεωγραφικές περιοχές.

Η μια είναι το δίκτυο Βόρειας Ελλάδας, η δεύτερη το δίκτυο της Πελοποννήσου και η τρίτη η γραμμή της κεντρικής Ελλάδας. Η πρώτη εργολαβία για την βόρεια Ελλάδα είχε πάρει το πράσινο φως της Διυπουργικής και είχε πάρει το δρόμο της υλοποίησης.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et