Η νύχτα των εκλογών, τα αποτελέσματα του 80% των τμημάτων θα ανακοινωθούν στις 21:00 - Azınlıkça
Ειδήσεις

Η νύχτα των εκλογών, τα αποτελέσματα του 80% των τμημάτων θα ανακοινωθούν στις 21:00

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ανεξάρτητα από την ημερομηνία των εκλογών, η αναμονή για τα αποτελέσματα δεν θα είναι μακρά. Η νύχτα των εκλογών, τα αποτελέσματα του 80% των τμημάτων θα ανακοινωθούν στις 21:00.

Παρότι επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία των εκλογών, όλα δείχνουν ότι θα διεξαχθούν στις 9 Απριλίου.

«Οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη», επαναλαμβάνει όταν ερωτάται σχετικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα καλέσει τους υπουργούς του στο Μαξίμου στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας – πιθανότατα την Παρασκευή, 3 Μαρτίου.

Σε κάθε περίπτωση η νύχτα των εκλογών, δεν θα είναι μεγάλη, σύμφωνα με τον σχεδιασμό.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης – και υποψήφιος στην Α΄ Αθηνών – Κυριάκος Πιερρακάκης, στις 21:00 το βράδυ των εκλογών θα έχουμε αποτελέσματα στο 80% των τμημάτων.

«Ξέρετε, η ιστορία του ψηφιακού μετασχηματισμού της Ελλάδας είναι άμεσα συνυφασμένη με τις εκλογές. Για να δανειστώ μια φράση του Ανδρέα Δρυμιώτη, είναι η μετάβαση από τον μαυροπίνακα στο να βγαίνουν τα αποτελέσματα νωρίς το βράδυ και να έχουμε μία πλήρη εικόνα του τι πρόκειται να συμβεί», σημείωσε, ο κ. Πιερρακάκης και πρόσθεσε:

«Το υπουργείο Εσωτερικών έχει κάνει έναν εξαιρετικό σχεδιασμό, που προβλέπει 25.000 τάμπλετ που θα διατεθούν μέσω των δήμων στους δικαστικούς αντιπροσώπους.

Έτσι, γύρω στις 8 το βράδυ θα έχουμε ασφαλή εκτίμηση αποτελεσμάτων στο 25% των εκλογικών τμημάτων της επικράτειας, αλλά και από τα εκλογικά τμήματα του εξωτερικού και στις 21:00 αναμένονται αποτελέσματα στο 80% των εκλογικών τμημάτων της επικράτειας – και, αντίστοιχα με την επιτάχυνση στην ανακοίνωση των ποσοστών των κομμάτων, αναμένεται να έχουμε νωρίτερα από τα συνηθισμένα τα αποτελέσματα όσον αφορά στη σταυροδοσία».

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Ειδήσεις

Επαναληπτικές Αυτοδιοικητικές Εκλογές: Οι 12 Ερωτήσεις που Πρέπει να Ξέρετε για τη Δεύτερη Κυριακή

Με τις επαναληπτικές αυτοδιοικητικές εκλογές να πλησιάζουν, το υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνει τους πολίτες με μια λίστα από 12 κεντρικές ερωτήσεις και απαντήσεις.
Devamını oku...
Ειδήσεις

Τα εκλογικά κέντρα για τους Έλληνες του εξωτερικού – Όλη η λίστα

Τουρκία: ένα κέντρο στην Κωνσταντινούπολη (προξενείο) όπου θα ψηφίσουν και οι εγγεγραμμένοι σε Ερεβάν, Τιφλίδα, Νιουρ Σουλτάν, Άγκυρα και Σμύρνη.
Devamını oku...
Ειδήσεις

Οι εκλογές τον Μάιο - Συνέντευξη K. Μητσοτάκη στους "πρωταγωνιστές"

Το Μάιο ως μήνα διεξαγωγής των πρώτων εκλογών αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να δείξει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απόψε στην πρώτη του συνέντευξη μετά τα Τέμπη.
Devamını oku...