Μητσοτάκης: Οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας είναι φίλοι, παρά τις πολιτικές διαφορές - Azınlıkça
Ειδήσεις

Μητσοτάκης: Οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας είναι φίλοι, παρά τις πολιτικές διαφορές

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis

Με ένα “μεγάλο ευχαριστώ” στους άνδρες της ΕΜΑΚ που επιχειρούν στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας ξεκίνησε την καθιερωμένη ανάρτησή του για τον εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης την Κυριακή (12/02) σημειώνοντας ότι “μας γέμισαν υπερηφάνεια”.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, “οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας είναι φίλοι, παρά τις πολιτικές διαφορές”, σημειώνοντας ότι από την πρώτη στιγμή έσπευσε η χώρα μας “να θέσει τις δυνατότητες της ελληνικής πολιτείας στη διάθεση των αρχών της γειτονικής χώρας”.

Με αφορμή τον καταστροφικό σεισμό σε Συρία και Τουρκία, αναφέρθηκε στην ανάγκη προστασίας από τις φυσικές καταστροφές καθώς και την αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας. Στη συνέχεια, επεσήμανε τη χρησιμότητα του ψηφιακού φακέλου ασθενούς μέσω της εφαρμογής MyHeathApp καθώς επίσης και τη δημιουργία χώρων φροντίδας βρεφών σε 120 επιχειρήσεις.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην αναβάθμιση και την επέκταση των υποδομών του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, στο αναπροσαρμοσμένο ειδικό μισθολόγιο για τις Ειδικές Δυνάμεις και την τροπολογία για τις εγκληματικές οργανώσεις. Τέλος, επεσήμανε τη σημασία της επιστροφής μονάδων παραγωγής στην Ελλάδα.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Ειδήσεις

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Στην ομιλία του στην 87η ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζει τα δομικά και οικονομικά μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για την ενίσχυση κοινωνίας αλλά και των πληγέντων από την κακοκαιρία Ντάνιελ, όπως επίσης το σχέδιο για την αναδιοργάνωση της Πολιτικής Προστασίας, με πλάνο προσαρμοσμένο στις δύσκολες καταστάσεις της κλιματικής αλλαγής.
Devamını oku...
Ειδήσεις

ΔΕΘ: Αναβάλλεται η επίσκεψη Μητσοτάκη το Σαββατοκύριακο

Η«κακοκαιρία Daniel», που πλήττει με σφοδρότητα τη χώρα εδώ και δύο ημέρες, προκάλεσε την αλλαγή του προγράμματος του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.
Devamını oku...
Ειδήσεις

Μητσοτάκης επιστρέφει εκτάκτως από τις Βρυξέλλες για τις φωτιές

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφει εκτάκτως από τις Βρυξέλλες για να αντιμετωπίσει τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες δύο μέρες σε Ανατολική Αττική, Δερβενοχώρια και Λουτράκι.
Devamını oku...