Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ, πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία «EVA» - Azınlıkça
Ειδήσεις

Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ, πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία «EVA»

Νέο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Φαινομένων εξέδωσε λίγο πριν τις 11:00 της Κυριακής η ΕΜΥ, «επικίνδυνα φαινόμενα μέχρι τις πρωινές ώρες της Δευτέρας».

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε αρχικά στις 3 Νοεμβρίου 2022 και αφορά στην εξέλιξη της κακοκαιρίας EVA και το οποίο ανανεώνεται κάθε 12 ώρες, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα συνεχίζουν να εκδηλώνονται κατά τόπους στη χώρα μας σήμερα Κυριακή (06-11-22) και έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (07-11-22). Η κακοκαιρία έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται:

  • α) μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής (06-11-22) στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο
  • β) μέχρι και τις απογευματινές ώρες της Κυριακής (06-11-22) στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, την Αττική και την ανατολική Πελοπόννησο
  • γ) μέχρι τις βραδινές ώρες της Κυριακής (06-11-22) στις Σποράδες,την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη
  • δ) από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής (06-11-22) μέχρι και τιςπρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (07-11-22) στο ανατολικό Αιγαίο από την περιοχή Σάμου-Ικαρίας και νοτιότερα μέχρι και τα Δωδεκάνησα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).

Σημαντικές βροχοπτώσεις εκδηλώνονταν έως νωρίς το πρωί της Κυριακής σε αρκετές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, καθώς η κακοκαιρία EVA βρίσκεται σε εξέλιξη, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, για το υπόλοιπο της Κυριακής έντονες βροχοπτώσεις και τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται σε πολλές περιοχές της χώρας, με τα φαινόμενα το βράδυ να περιορίζονται στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο.

Ο καιρός της Κυριακής 6 Νοεμβρίου:

Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα Κυριακή 6 Νοεμβρίου. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα νησιά του Ιονίου μέχρι το μεσημέρι, στα ηπειρωτικά (πλην Θράκης) μέχρι το απόγευμα, στις Κυκλάδες, τη δυτική Κρήτη και τις Σποράδες από το πρωί, από την περιοχή Σάμου-Ικαρίας και νοτιότερα από το μεσημέρι και στα Δωδεκάνησα από νωρίς το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Σταδιακά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει τους 18 με 20 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου στα νησιά.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, μέχρι το απόγευμα τοπικά ισχυρές στην κεντρική Μακεδονία. Στη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, το βράδυ θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στο Ιόνιο μέχρι το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές μέχρι το απόγευμα. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι το απόγευμα θα είναι κατά τόπους έντονα.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ, το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα στη δυτική Κρήτη θα είναι κατά τόπους έντονα.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από την περιοχή Σάμου-Ικαρίας και νοτιότερα από το μεσημέρι καθώς και στα Δωδεκάνησα από το απόγευμα, θα είναι κατά τόπους έντονα.

Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ, τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε ανατολικούς 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, μέχρι το απόγευμα τοπικά ισχυρές.

Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ, το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι το απόγευμα θα είναι κατά τόπους έντονα.

Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ, το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες μέχρι το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et