Τα τρία πρώτα κρούσματα: ...και στην ΑΜΘ ο ιός του Δυτικού Νείλου - Azınlıkça
Ειδήσεις

Τα τρία πρώτα κρούσματα: …και στην ΑΜΘ ο ιός του Δυτικού Νείλου

Τα τρία πρώτα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου καταγράφονται στην περιοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Πρόκειται για 2 κρούσματα τα οποία εντοπίζονται στην Καβάλα, και πιο συγκεκριμένα στον Δήμο Παγγαίου καθώς και 1 κρούσματα στην περιοχή του Δήμου Προσοτσάνης, στη Δράμα.

Συνολικά σε όλη την χώρα έχουν καταγραφεί 235 κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου.

Προς το παρόν στην Ξάνθη δεν έχει εντοπιστεί κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, αν και πρόκειται για μια περιοχή που στο παρελθόν βρισκόταν διαρκώς στο «κόκκινο», με δεκάδες κρούσματα της νόσου.

Σχετικά ο ΕΟΔΥ τονίζει:

«Από την αρχή της περιόδου 2022, μέχρι τις 20/09/2022 (ώρα 13.00), έχουν διαγνωστεί συνολικά διακόσια τριάντα πέντε (235) εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα εκατόν πενήντα δύο (152) παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και ογδόντα τρία (83) είχαν ήπιες εκδηλώσεις (π.χ. εμπύρετο νόσημα)/ δεν είχε εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, από την προηγούμενη εβδομαδιαία έκθεση έως σήμερα (20/09/2022, ώρα 13.00), διαγνώσθηκαν/ δηλώθηκαν 39 νέα κρούσματα. Έχουν καταγραφεί δεκαεννέα (19) θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό και με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, ηλικίας άνω των 62 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων= 84 έτη). Ένας επιπλέον θάνατος ασθενούς με διαγνωσμένη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου αποδόθηκε σε άλλα συνυπάρχοντα προβλήματα υγείας».

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Ειδήσεις

Ιός Δυτικού Νείλου: Επιπλέον 10 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα

Συνολικά έχουν καταγραφεί 278 κρούσματα και 26 θάνατοι στην Ελλάδα. Δέκα νέα κρούσματα με τον ιό του Δυτικού Νείλου την τελευταία εβδομάδα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.
Devamını oku...
Ειδήσεις

Ξεκινάει ο εμβολιασμός αλεπούδων στην Θράκη

Αρχές Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η 15η Εμβολιαστική Εκστρατεία των Αλεπούδων για το Πρόγραμμα Καταπολέμησης και Επιτήρησης της Λύσσας, μέσω εναέριων ρίψεων εμβολίων-δολωμάτων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Devamını oku...
Ειδήσεις

Ιός Δυτικού Νείλου: 19 θάνατοι και 39 κρούσματα στην Ελλάδα

Από την αρχή της περιόδου 2022, μέχρι τις 20/09/2022 έχουν διαγνωστεί συνολικά διακόσια τριάντα πέντε (235) εγχώρια κρούσματα λοίμωξης
Devamını oku...